۷/۱۳/۱۳۸۸

نامه اي به كروبي، به بهانه تولد مهرباني در مهر



نامه اي به كروبي



نرگس محمدی

آقاي كروبي عزيز

"مدت ها پيش بايد اين نوشته را مي نوشتم، اما هر بار محذوريتي داشتم. زماني كه همسرم در زندان بود و شما در راس مجلس، نوشتن اين مطالب مي توانست حمل بر اين شود كه به خاطر رسيدگي و پيگيري وضعيت همسرش مي باشد. زمان انتخابات رياست جمهوري كه شما نامزد بوديد، نوشتن اين مطلب حمل بر كنش سياسي و تبليغاتي ميشد، اما اكنون نه شما رئيس مجلس هستيد و نه نامزد رياست جمهوري و تمام امكانات شما از جمله روزنامه، دفتر حزب، دفتر شخصي و... را هم از دست داده ايد و راحت تر ميتوانم آنچه را كه مدتها پيش ميخواستم، بنويسم."

از نظر من آقاي كروبي كه در دوران زندان همسرم آشنا شدم، همان شخصي است كه 8 سال پيش در قامت رييس قوه مقننه ديدمش. چهره اي آرام و قلبي رئوف.

در مجلس ششم زماني كه او رئيس مجلس ششم بود و ما خانواده هاي زندانياني سياسي و عقيدتي، برخي از نمايندگان مجلس حتي حاضر به گفت و گو كوتاه با ما نبودند و پاسخ ساعت ها انتظار ما را به سردي مي دادند، اما دفتر رئيس مجلس به روي هر خانواده اي باز بود و فرزندش حسين اقا با همان ادب و احترامي كه نسبت به مقامات و مهمانهاي پدر به جاي ميآورد، با خانواده ها برخورد مي كرد و دفتر رئيس مجلس پناهگاهي براي خانواده هاي زندانيان سياسي- عقيدتي بود.

قبل از دوره بازداشت ملي-مذهبي ها هم دفتر مهدي كروبي محلي براي دلجويي و كمك به خانواده هاي زندانيان سياسي بود و ما راهي را كه بسياري با اميد پيموده بودند، مي پيموديم وپس از مانيز همان بود. چنانچه در روزهاي سخت جنبش دانشجويي نيز كروبي ميزبان خانواده هاي آنان شد.

زماني كه نيروهاي ملي –مذهبي و نهضت آزادي با بيانيه هاي شديد و غليظ مقامات قوه قضائيه كه در تلويزيون قرائت ميشد، برانداز نام ميگرفتند و فضاي سنگيني عليه شان به وجود آمده بود، كروبي با شهامت و شجاعت اعلام كرد كه آنها نه تنها برانداز و مخالف نيستند بلكه فقط منتقدند. البته بديهي بود كه با چنين اظهار نظرهايي تا چه حد مورد ملامت هم ترازانش قرار ميگرفت.

كروبي فقط دلداري نميداد و دلجويي نمي كرد بلكه با هر مقامي كه ميتوانست تماس برقرار ميكرد و تا جايي كه توان داشت گره از كار مي گشود و ما خانواده ها بارها شاهد بوديم كه حتي پيش خانواده ها با مسولان تماس مي گرفت و خواسته هاي ما را عينا و گاه تندتر مطرح مي كرد و پاسخ مي خواست.

وقتي از سفر عربستان بازگشته بود و خانواده ها براي ملاقات وي نه به خاطر حج بلكه تظلم خواهي رفتند، براي هر خانواده تكه اي از پارچه متبرك كعبه آورده بود كه براي مادران وزنان مذهبي آرام بخش و تبرك با ارزشي بود. باز به ياد دارم زماني كه ليلا خانم از بي تابي كودكان خردسالش گفت و از غم، اشك از چشمانش ريخت، كروبي كه با لحن پدري دلسوز كه گويي دخترش را دلداري ميداد، از مسافتي كه با او فاصله داشت با شتاب نزديك امد و از خانم خواهش كرد كه ناراحت نباشد و قول داد هر كاري بتواند خواهد كرد.

از همين روي بود كه همان ايام زماني كه خبر بستري شدنش را شب از تلويزيون ديدم ناگهان متوجه شدم كه بي اختيار ميگريم و فردا كه به اتفاق برخي خانواده ها و خانم حقيقت جو به عيادتشان در بيمارستان رفتيم، ديگر خانواده ها نيز در بيمارستان منتظر عيادت از دلجويشان بودند، گويي كه عزيزي از خويشاوندانشان در بستر بيماري بود.

اما اين روزها نامه هاي خانواده شهدا از جمله فرزندان و نورچشمان محترم شهيد همت و شهيد باكري را مي خوانيم كه نام كروبي نامي آشنا براي چنين خانواده هاي رنج كشيده اي است. با خواندن اين مطالب، انگيزه ام براي ذكر دلسوزي هاي بشردوستانه ايشان بيشتر شد.

ميتوان گفت در طول دوران مرارت هاي برخي خانواده هاي آسيب ديده ايراني چه در جنگ و چه بازماندگان شهدا و چه خانواده هاي بلاكش زندانيان سياسي طي سالهاي اخير، كروبي آشنا چهره و آشنا نامي است كه به نيكي از ان ياد ميشود.

و خرداد زمانه ديگري بود از چند جهت: ديگر جنگ عراق عليه ايران نبود و رزمندگان جبهه ها مطرح نبودند و كروبي هم ديگر رئيس مجلس نبود، بلكه انتخابات رياست جمهوري اسلامي بود و كروبي هم مغضوب كساني كه قدرت در دست داشتند و ملتي كه اراذل، اوباش، منافق، ضد انقلاب و اغتشاشگر خوانده ميشدند. در چنين شرايطي كروبي، نام خود را يك بار ديگر آشناي آسيب ديدگان كرد. در شرايطي كه گلوله به روي سينه و سر جوانان ملت گشوده شده بود و زندانها هزاران هزار ايراني را با سركوب و شكنجه پذيرا بود و كهريزك قتلگاه جوانان بود و فرمان دهندگان در تمام رسانه ها از برخورد قاطع با ملت سخن مي گفتند، ايستادگي كروبي فقط براي دفاع از خود به عنوان نامزد رياست جمهوري نبود، بلكه در دفاع از حقوق مردم ايستاد و بعد چيزي فراتر از آن شد. كروبي اين بار از نامداران عرصه سياست، جنبش دانشجويي، عرصه قلم، وزرا و وكلا حمايت نميكرد و به رسم حاكمان سخن نمي گفت، بلكه معترضانه از بي نام و نشان ترين ها ميگفت و مي نوشت.

كروبي و موسوي كه كميته صيانت از آرائ را قبل از انتخابات تشكيل داده بودند، كميته رسيدگي به آسيب ديدگان را تشكيل دادند وحال مي بايست شجاعت را نه تنها در عرصه سياست بلكه در عرصه حقوق بشر در پيش ميگرفتند. اوضاع به گونه اي رقم خورد كه به جاي صيانت از آرائ بايد از فرزندان ملت دفاع مي كردند و به حق همان شد.



آقاي كروبي عزيز و محترم

"به حق آنچه انتظار مي رفت را انجام دادي. اگر جز اين مي كردي جاي تعجب بود. نامه هاي اعتراض اميز شما نسبت به تقلب در انتخابات به نامه هاي افشاگرانه و اعتراض آميز نسبت به نقض حقوق بشرتبديل شد. اما نه نقض حقوق بشر به سبك گزارشگران حقوق بشر، بلكه پرده برداشتن از جناياتي كه اگر بنا به گفته بسياري در گذشته نيز انجام شده بود، حتي قربانيان، اينگونه پرده از آن برنداشته بودند و نه گزارش از نقض حقوق زندانيان با نام و نشان بلكه اعتراض به رفتار غير انساني با گمنامان و قربانيان بي نام و نشان كه بسياري حتي اطمينان هم نمي كردند تا حكايت پر دردشان را گوش فرا دهند.

من به عنوان يك مدافع حقوق بشر حقير و ناتوان، از آنچه نوشتيد و ايستاديد و بي پروا سخن گفتيد، فقط تحسين و احساس كوچكي بيشتر و بيشتر كردم. به حق شما مدافع حقوق بشري هستيد كه نه با نام و عنوان حقوق بشر بلكه در عمل به ان عمل كرديد.

دفاع شما از قربانيان جنايت هاي اخير، دفاع از يك فرد قرباني نبود، بلكه دفاع از ملتي بود كه با افشاگري شما مقاوم تر و پيگير تر و حقانيت ادعايشان آشكارتر شد، هر چند شايد شما اكنون خواص مردودي به شمار ميآييد، در حالي كه مي توانستيد يكي از خواص نمره ممتازو نور چشمي باشيد.

دفاع شما از قرباني اي- ترانه - بود كه ديگروجودهم نداشت تا قدر داني كند. اما يقين بدانيد ترانه هاي ديگري سروده خواهند شد كه اين بار نام كروبي را نه فقط آشناي خانواده هاي شهدا و زندانيان سياسي كه نامي آشنا براي قربانيان خشونت، تجاوز شدگان و شكنجه ديدگان ملت ايران خواهد كرد

روزآنلاین.

۷ نظر:

  1. سلام.وبلاگ خوبی دلرید .مطالب رو خوندم .
    اگه مایلید تبادل لینک کنیم منتظر خبرتون هستم
    موفق باشید

    پاسخحذف
  2. علت اصلی عصبانیت مسئولان وزارت اطلاعات از مهدی هاشمی که نهایتا منجر به عزل منتظری از قائم مقامی شد چه بود؟

    چه کسانی از قتل شاپور بختیار سود بردند؟

    محمود احمدی نژاد کیست؟ علت بلند کردن دستش مشابه جرج بوش چه بود؟ آیا با این علامت دست که به سرعت توسط خبرگزاری های جهان مخابره شد و روی جلد نشریات مهم انگلستان و امریکا قرار گرفت، او پیوند خود را به آن محافل پنهان با این علامت یادآوری کرد؟ بوش نیز با همین هدف، دو دست خود را بلند کرده بود؟ کسانی در محافل مافیائی جهان، باید با دیدن این عکس، پیامی را دریافت می کردند و به حمایت از احمدی نژاد بر می خاستند؟

    ترانزيت مواد مخدر در ایران توسط چه باندی انجام می شود؟ اعضای سازمان "ارگنه کن" در ایران چه کسانی هستند؟ گروه مربوطه با قتلهای زنجیره ای چه ارتباطی دارند؟

    پاسخحذف
  3. به امید ایرانی سبز.

    یه عنوان متفاوت : آیا میدانید کوروش کبیر کی بود ؟

    پاسخحذف
  4. سلام.آنچه آقای خامنه ای با سپاه و انقلاب کرد .

    سرداران سپاه . ازپاسداری انقلاب مردم تا به

    خاک وخون کشیدن مردم.

    پاسخحذف
  5. سلام با نام انقلاب سبز اراک لینک شدی

    پاسخحذف
  6. اخبار روز: www.akhbar-rooz.com
    چهارشنبه ۱۵ مهر ۱٣٨٨ - ۷ اکتبر ۲۰۰۹

    ایلنا: در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و سنوات معوقه و به دنبال نهمین تجمع در طول سال جاری کارگران شرکت واگن پارس اراک دست به اعتصاب غذا زدند.
    به گزارش خبرنگار ایلنا از اراک، کارگران این شرکت در محوطه ورودی واگن پارس و به رغم ممانعت مسوولین شرکت از تجمع آنان به دلیل حضور گروهی از قزاقستان در شرکت، اجتماع کرده و با شعارهای «.....حیا کن- کارخانه را رها کن»، «یا الله یا الله به فریاد ما برس» فریاد اعتراض خود را بر آن چندین‌بار به گوش مسوولان رساندند.
    محمدرضا مداحی نایب‌رئیس شورای اسلامی کار این شرکت درگفت‌وگو با خبرنگار ایلنا ضمن انتقاد از بی‌توجهی مسوولین استان به مشکلات صنفی کارگران ‌گفت: عدم پرداخت ۷۵ روزی حقوق معوقه‌های ماه‌های قبل، بی‌توجهی به پرداخت سنوات بازنشستگان و عدم پرداخت مبلغ بازنشستگی به تامین اجتماعی موجب شد تا کارگران این شرکت برای نهمین‌باردر طول ۶ ماهه سال جاری فریاد اعتراض خود را بلند کنند. مداحی گفت: با توجه به ورود گروهی از کشور قزاقستان برای بازدید شرکت مدیران و مسوولین شرکت سعی در متفرق ساختن کارگران را داشتند که به همین دلیل کارگران با تجمع در مقابل سالن غذاخوری دست به اعتصاب غذا زدند.
    وی تصریح کرد: تا زمانی که مسوولین و نمایندگان استان و مدیران شرکت به وعده‌ها و تعهدات خود عمل نکنند دست از اعتصاب غذا نخواهیم کشید. مداحی با اشاره به تذکر قبلی کارگران در رابطه با بستن جاده ورودی به اراک گفت: این‌بار در انجام این امر مصمم هستیم و با تجمع در مقابل شرکت، جاده را مسدود خواهیم کرد. مداحی گفت: اموال شرکت به دلیل عدم پایبندی مدیران به تعهداتشان با حکم دادگستری و توسط کارگران بازنشسته مصادره شده و اکنون این شرکت فاقد جرثقیل، تریلر و برخی تجهیزات مهم می‌باشد.
    وی همچنین از مصادره اموال اداری به حکم قضایی صبح امروز توسط کارگران بازنشسته که مدت‌هاست حقوق و مستمری خود را دریافت نکرده‌اند خبر داد. نایب‌رئیس شورای اسلامی کار واگن پارس با اشاره به اینکه کارگران بازنشسته برای تامین مستمری خود ناچار به فروش وسایل زندگی، خودرو و تهیه پول از طریق وام و قرض گرفتن شده‌اند، افزود: تنها با پرداخت شخصی وجه به تامین اجتماعی کارگران بازنشسته امکان برخوردار شدن از حقوق بازنشستگی را دارند و مدیران هم از این مهم بی‌اعتنا می‌گذرند.

    پاسخحذف
  7. سخنان جالب صهیونیستها در باره احمدی نژاد
    ما هرگز در موساد قادر نبوديم عملياتی بهتر از آنچه احمدی نژاد برای ما انجام می‌دهد، انجام دهيم.»
    اسراییل در نهادهای امنیتی ایران نفوذ دارد، همچنین روسیه در رابطه با ایران نقش کارگزار اسراییل را دارد.
    ...

    پاسخحذف